Waarom nu sparen verkeerd is…

“Bernette en andere volgers van Jolanda, ik geef regelmatig workshops over mindset via The Mindpower University. “Als je blijft doen wat je altijd hebt gedaan, dan zul je krijgen wat je altijd hebt gekregen.” Het Financieel IQ (FIQ) is over het algemeen erg laag bij de gemiddelde Nederlander. Zelfs onder de economen! Anders waren zij allemaal rijk. Het punt is dat wij met de pap-lepel, op de verkeerde manier, ingegoten krijgen hoe je met geld moet omgaan en daarin zijn gaan geloven.

Zo moet je goed leren en studeren om een goede baan te krijgen waarmee je geld opzij moet leggen voor slechtere tijden. In deze overtuiging zitten minimaal 3 foute overtuigingen, die de meeste mensen hebben en waarvan men denkt dat ze juist zijn. Waarom? Omdat je ouders het zo hebben geleerd en ook diens ouders. Dus vertellen regeringsfunctionarissen ook steeds de ‘foute’ dingen, die wèl steeds vaker in hun straatje passen. Laat ik mij nu even beperken tot 2 foute overtuigingen, die hiervoor genoemd zijn.

De eerste is “leg geld op zij voor slechte tijden”. Daarmee wordt primair sparen bedoeld. Als je weet dat je momenteel maar 1-2% rente op je spaartegoed krijgt en je ook weet dat de inflatie momenteel 3% bedraagt EN je spaargeld in box 3 met 1,2% wordt belast. Dan weet je ook dat je met 2% rente op je spaargeld in feite jaarlijks (3+1,2-2=) 2,2% verliest.

Dus hoezo is sparen goed? De 2e foute overtuiging is “Sparen voor slechtere tijden”. Wanneer jouw mindset is gefocust op slechte tijden, dan trek je slechte tijden aan. Dat is een universele wet dat “Law of Attraction” heet, maar relatief heel weinig mensen hebben er weet van. Diezelfde mensen weten ook niet dat 96% van alle inkomsten over de hele wereld in handen is van 1% van de wereld bevolking. Dus 99% van de wereldbevolking leeft van 4% van wat er in totaal wordt verdiend.

In die 4% zitten ook hele rijke miljonairs. Iedereen die angstig over geld en financiën praat, zal dit tot zijn dood doen. Tenzij je je eindelijk eens omringt met mensen die snappen hoe de Universele wetten werken en die over een hoog Financieel IQ beschikken. Dan pas maak je een kleine kans op loskomen van een werkelijkheid, dat geen werkelijkheid voor jou hoeft te zijn. Het vereist dat je buiten de vaste paden moet durven te komen en dus uit je comfortzone moet durven te komen. Het vergt moed. Maar de beloning is leven in vrijheid en uitbundigheid! Maar vooral met plezier zonder je zorgen te hoeven maken over wat een ander vindt van wat jij zou moeten doen.

The MindPower University en Options4All helpt iedereen om financieel onafhankelijk te worden ten koste van het traditionele bank- en verzekeringswezen. Alles is perceptie. Bitcoins kan bijvoorbeeld een zeepbel zijn dat elk moment uit elkaar kan spatten, maar dat geldt ook voor ons Monetair stelsel, waarbij de dollar al sinds 1974 niet gekoppeld is aan goud en dus net zo’n zeepbel is. Als iedereen vandaag zijn spaargeld opneemt en alles van zijn betaalrekening afhaalt, dan zijn alle banken over de hele wereld direct failliet!

Daar zou je je druk om moeten maken. Het vertrouwen op instellingen, die traditioneel de consument dupeert. Gelukkig staan meerdere bewegingen op om de gewone man ‘slimmer’ te maken en hen beter met geld om te laten gaan. Maar daarvoor moet je eerst jouw angsten en ideeën over geld durven los te laten. Als dat lukt, dan zul je je herboren voelen.”

Met dank aan Reinier Muller voor dit overduidelijke verhaal.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s