De illusie van Planb4you

Het boven genoemde “bedrijf” is een van de Nederlandse MLM online bedrijven

Johny Schabregse de oprichter van PlanB4you was vorig jaar december gearresteerd wegens oplichting en fraude. De rekeningen zijn geblokkeerd.

PlanB4you is een platform waar je door per dag op 10 advertentie te klikken geld kan verdienen.  Je eerste inleg om brickx ( zo worden ze genoemd) is €40,- na 25 keer klikken heb je €50,- verdiend zodat je een nieuwe brickx kan kopen en hou je €10,- winst over die je vervolgens weer in hun webshop kan steken. Het komt er dus op neer dat je geld bij planB4you blijft.

Vanaf €50,- die je gespaard hebt in 25 dagen mag je een verzoek doen tot uitbetalen. Volgens hun voorwaarden zou het 90 dagen duren. Echter rekenen ze niet in kalenderdagen maar in werk dagen. Dat houdt dus in dat 18 weken moet wachten totdat je eindelijk uitbetaald krijgt.

Er zijn bepaalde kenmerken waaraan je MLM en Ponzi scheme’s kan herkennen.

 • Eerst eigen inleg betalen, voordat je meer informatie krijgt
 • Eigen team moeten ‘bouwen’
 • Bij elke inschrijving kan je commissie krijgen
 • Ingewikkelde uitbetalingssystemen (die alleen de oprichter snapt)
 • De bekende verkoop praatjes
 • Alles mooier maken dan het daadwerkelijk is
 • Informatie achterhouden
 • En niet met uitbetaling bewijzen willen komen

Ik ben heel even lid geweest van de fanpage op facebook. Ik heb gezien hoe ze met ‘negatieve’ omgaan. Deze mensen zijn niet negatief ze zien de realiteit. En daar hebben ze moeite mee. Ze willen niet begrijpen dat Johny een oplichter is die 6 keer faillissement heeft aangevraagd omdat zijn MLM bedrijven niet van de grond wilde komen of dat het te heet werd onder zijn voeten vanwege de overheidsinstantie.

Nu zijn ze bezig om een inzamelingactie op touw te zetten om Johny op borgtocht vrij te krijgen. Hij zit al ruim 3 maanden vast. En dat is niet voor niets lijkt me. Ik hoop dat als de leden inzien dat er bewijs is van zijn oplichtingspraktijken of ze hem nog steeds zo zullen steunen. Of dat ze aangifte gaan doen van oplichting waar ze zelf ook aan hebben meegewerkt.

Hieronder staat een nieuwsupdate  van de website van PlanB4you zelf:

NIEUWS UPDATE PLANB4YOU
Oprichter PlanB4you komt mogelijk vrij door unieke ledenactie!

Bekijkt u voor u verder leest eerst even bijgevoegd filmpje en voeg dan de onderstaande tekst daar maar aan toe. Ik denk dat het dan wel allemaal duidelijk wordt.

https://www.youtube.com/watch?v=zLYECIjmnQs

Johny deed er 20 jaar over om een concept te bedenken wat veel mensen een financieel betere toekomst zal gaan geven.
In korte tijd schreven zich veel mensen in en zij zagen hun financiële toekomst veranderen in positieve zin.
De bedenker kreeg echter, net als zovelen die anders zijn of iets compleet anders bedenken veel tegenwerking. Het concept zou geld witwassen en een Ponzi systeem zijn. Het lijkt moeilijk voor velen om iets compleet nieuws te accepteren als goed.
Helaas willen ook de instanties het goede van dit concept (nog) niet zien, het lijkt of men niet wil, dat mensen er financieel beter voor staan en onafhankelijk worden van het gevestigde systeem, waar we vanaf onze geboorte in worden vastgezet. Schulden creëren en afhankelijk blijven van het systeem, dat lijkt wel het voornaamste doel in deze maatschappij. Schuld hebben bij iemand betekend macht en deze macht van het geld en het systeem ondervindt gelukkig steeds meer verzet. PlanB4you is ook een aanval op dit belachelijk onrechtvaardige systeem en zet kwaad bloed.
De bedenker wordt tegengewerkt. Gelden die bedoeld waren om bedrijven op te richten, waardoor we grote zelfvoorzienende instrumenten creëren, is tijdelijk geparkeerd. Nu wordt Johny zelfs 60 dagen langer vastgehouden in de gevangenis. (totaal dus 90 dagen)
Natuurlijk is dit besluit juridisch bestreden, maar de argumentatie voor deze langere vrijheidsontneming vond men gerechtvaardigd omdat volgens de instanties: hij VLUCHTGEVAARLIJK zou zijn en dat hij IN HERHALING kan gaan vallen.  Begrijpt u het nog? Het tegenwerken van anders zijn en het goed met mensen voor te hebben neemt nu wel echt belachelijke vormen aan. Gaan de instanties te ver? Wil men de bedenker kapot maken, zodat het concept ook instort en het probleem is opgelost? Het lijkt er wel op, maar het gaat niet lukken, want hoe harder de instanties proberen om het probleem de kop in te drukken of zelfs een kopje kleiner te maken, noch voordat we de kans krijgen om ons echt te verdedigen, lijkt voor hen averechts te werken.
PlanB4you gaat door en er staan weer een aantal mooie nieuwe projecten op punt van ontluiken.
Toko’s gaan per 1 april officieel open, de nieuwe website draait op proef en staat op punt van lanceren, de webshop staat aan de vooravond van een spectaculaire professionele remake en uitbreiding, die zijn weerga niet kent en binnen enkele weken zijn er weer middels ProfitParts naast PlanBPharma nog twee nieuwe bedrijven in de lucht.
Al eerder werd gemeld dat de leden begrip hebben voor een paar stapjes terug en weten dat dit begrip beloond zal worden met grote sprongen voorwaarts. Een aantal van deze sprongen staan hierboven al beschreven.
Dit alles geeft Johny veel steun en hij weet, dat hij dit niet allemaal voor niets hoeft te door staan..
Het idee is in het stadium gekomen, dat leden het overnemen en zorgen, dat PlanB4you door gaat. Men laat zich dit niet afnemen.
Iedereen kan zijn steun betuigen aan Johny door middel van kaarten en brieven. Wat zullen de instanties wel niet gaan denken als er iedere dag grote stapels post binnen komen, die uiteraard eerst door de instanties zijn gelezen, vermoed ik. Dan moeten ze toch achter hun oren gaan krabben? Dezelfde oren die niet willen horen wat PlanB4you eigenlijk werkelijk is. Maar mogelijk zijn deze oren al te veel dicht geslibd door het systeem en de daarbij behorende oogkleppen ontbreken natuurlijk ook niet.
Net als de personen in deze video, moet het nog even duren voordat men werkelijk zal begrijpen, dat dit concept inderdaad uniek is en levens verandert. Niet van een enkeling, maar van iedereen die meedoet.
Alles wijst erop, dat de kracht van de leden groter gaat worden dan de tegenwerkingen van de instanties, waardoor men straks niet meer om PlanB4you heen kan.
Ik moet even stoppen met het schrijven omdat ik wordt gebeld (collect call) ik weet ondertussen dat dit maar 1 persoon kan zijn! Dit is geen toeval, want daar geloof ik niet in. Ik merk op: “Je weet zeker wel waar ik nu mee bezig ben”. “Ja, volgens mij met de nieuwsupdate” roept hij lachend.
Hij klinkt vrolijk en strijdbaar.
Hij heeft er vertrouwen in, ook vertrouwen in de leden die gewoon ProfitParts en Brickx blijven kopen en uiteraard hun kliks blijven doen. Wat zou het mooi zijn om meer leden erbij te krijgen op dit moment en dit aan Johny te kunnen laten zien.
Mogelijk kunnen we dan het filmpje afsluiten met de opmerking: Vele mensen krijgen nu een betere financiële toekomst en het lijkt erop dat PlanB4you inderdaad veel levens kan veranderen en dat steeds meer mensen zich erbij aansluiten. De instanties kunnen er niet meer omheen.

Ik sluit af met het verzoek aan een ieder die Johny en zijn familie wil steunen om kaarten en brieven te sturen naar het volgende adres, want hij mag post ontvangen:

PI Amsterdam·
t.a.v. J. Schabregs registratie nummer 9379505
H.J.E. Wenckebachweg 48
1096 AN AMSTERDAM

Dan hoor ik nog van Johny, dat hij spoedig vrij kan komen, maar er moet een soort borg betaald worden. Bij deze roep ik dan ook op om een vrijwillige bijdrage/donatie te doen om zodoende een mooi bedrag daarvoor bijeen te brengen. Het zou toch geweldig zijn , dat wij met z’n allen er voor kunnen zorgen dat hij vrij komt.


U kunt  storten op:
naam bank: ING
City: Amsterdam
ontvanger:
P.R. Beuzenberg
Frankemaheerd 2 unit 2.36
1102AN AMSTERDAM
Iban: NL40INGB0001157286
Bic/swift: INGBNL2A
omschrijving: donatie Johny


Dus laten we vertrouwen hebben, zodat we onderstaande zinnen definitief kunnen toevoegen aan het filmpje:
“Johny Schabregs, ging 6 keer failliet en na veel MLM bedrijven te hebben geprobeerd moest het anders.Reeds 20 jaar was hij bezig met iets nieuws en besloot het te lanceren in Nederland en België.Hij werd uitgelachen en in het Ponzi en Witwashokje gezet.
Zelfs 90 dagen hechtenis en andere tegenwerkingen van de instanties moesten hij en zijn leden meemaken.Nu heeft PlanB4you voor veel mensen een beter bestaan opgeleverd.
Dat het bestaande systeem niet deugd gaan steeds meer mensen beseffen en PlanB4you groeit spectaculair”.

 

 

Advertisements

4 thoughts on “De illusie van Planb4you

 1. Inmiddels is PlanB4You gestopt met het doen van uitbetalingen….
  Support doet geen mededelingen over uitbetalingen en weigert met een verklaring en/of doorverwijzing te komen.

 2. Overigens… het fenomeen van op borgtocht vrijkomen bestaat in Nederland niet. Weer een andere vorm van oplichting?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s